Ulv I Fåreklær — S13 Nissan 200SX Med V8 Motor

Rød Nissan 200SX S13

Foto: Efka Photography

Mody, en 27 år gammel selvstendig næringsdrivende fra Oslo, har fått kloa i et annerledes 1991 Nissan 200SX S13 bygg.

Selv om eksteriøret har fått noen oppdateringer er det ikke det som er det mest spesielle med denne bilen. Under panseret finner man ikke en CA18 eller SR20 motor som man kanskje forventer.

Noen drar kanskje konklusjonen at han har gått for en av Nissans legendariske RB motorer, men nei. Her skjuler det seg nemlig en V8 LS2 motor som får Tigerstadens gater til å riste.

Mody forsøker absolutt ikke å ta æren for motorbyttet, vi var faktisk nødt til å overtale ham før vi kunne skrive en artikkel om bilen, siden han synes det er litt teit å ta cred for en bil han ikke har bygget selv.

It Will Be Mine. Oh Yes, It Will Be Mine

Nissan 200SX

Foto: MotionMax Media

Modys S13 Nissan 200SX rullet opprinnelig på Italienske veier, så den er bortimot strøken under — ikke ille for en japansk bil som har bikket 30 år.

Den har også komplett servicehefte fra den var ny, og lav km. stand. Nissan leverte ikke så alt for mange av disse bilene med takluke, så det hjelper også til med å gjøre den litt mer unik.

Fra Italia ble den solgt til en kar i Sverige som beholdt bilen i mange år. Det var svensken som tok seg av installeringen av V8 motoren, og bilen var godkjent der før den ble importert til Norge i sommer.

Det var ikke Mody som importerte den, men da han kom over denne bilen ble han målløs og bestemte seg for å gjøre alt i hans makt for at den skulle bli hans.

Se for deg scenen i Wayne’s World, “It will be mine. Oh yes, it will be mine!, og du er sikkert ikke langt unna Modys reaksjon.

Han har hatt en del japanske biler gjennom årenes løp, og synes at de er både sjarmerende og sjelfull, og han hadde faktisk allerede en ganske rå S13 når han snublet over denne.

Bilen han var i besittelse av hadde en RB25 motor, helbur, breddekit, bøttestoler, Nissan Skyline understell, og mye mer vi ikke har plass til å skrive om (den blå 200SXen på bildene). Og alt var godkjent og oppført i vognkortet.

Når han så dette V8 vidunderet på Facebook, så var det ikke tvil i hans sjel — her var det bare å selge for å finansiere drømmebilen.

Mody har alltid likt å ha ganske unike biler, og synes prosessen med å finne dem og bilenes bakgrunnshistorie er minst like spennende som det å faktisk eie dem.

Det tok bare 2 uker før den gamle 200SXen var solgt til en kompis, men det tok likevel 4 måneder før han var den stolte eier av prakteksemplaret du ser her, så da var det bare å gå i gang med å få den godkjent på norske skilter.

GM V8 LS2 Kraftverk

S13 Nissan 200SX V8 LS

Foto: Mody

En V8-drevet Nissan 200SX er absolutt ikke hverdagskost, med mindre du er Mody, selvfølgelig. Dette er heller ikke en standard V8 LS2 motor, for det hadde jo fort blitt kjedelig.

LS motoren har fått en del oppgraderinger, inkludert en kvassere kam, smidd innmat, custom catchtanker, oppgradert aluminiumsradiator, Wiggins flykoblinger på alt i kjølesystemet, og custom bunnpanne.

Bilen har ikke blitt dynotestet foreløpig, så Mody gir oss et konservativt effekt estimat på 300++ hester og noe mer enn det 550 originale Nm dreiemomentet.

Vi har en snikende følelse av at det skjuler seg litt flere Bilsportponnier under huven, men det finner vi først ut når han poster en dynovideo på YouTube.

Han har heller ikke målt 0-100 km/t tider, men sier den er “ganske rask”, og toppfarten skal nok kunne bikke 300 km/t dersom man er tøff nok. De fleste vil nok oppleve at det putrer godt i bukskinnet lenge før de oppnår den farten.

Selv om han aldri har vært noen spesielt stor fan av V8 biler innrømmer han at en V8 sugemotor med macho kammer og custom eksos høres helt fantastisk ut når den buldrer på tomgang.

Massevis av dreiemoment bidrar selvsagt til å øke kjøregleden, og det faktum at han kan cruise i 110 km/t i sjette gir på lave 1500 omdreininger gjør den langt mer komfortabel enn med original motoren.

Alle kreftene blir sendt rett til bakhjulene via en T-56 6-trinns Corvette girkasse med 1,5 veis diffsperre.

Det er som kjent lite vits med mye krefter dersom man ikke kan kontrollere dem. Han som bygget bilen visste tydeligvis dette også, så her finner man Tein coilovere som gjør den lavere og stivere, samt K-Sport 360 mm bremser foran og Nissan Z32 bremser bak.

Det er custom bærearmer, grovere styrestag, massive stabstag, og forsterket travers, så dette er uten tvil et gjennomført bygg.

Mody har også noen planer for bilen. Motoren skal taes ut så han kan gå over alt av slitedeler. Grenrørene skal få seg en overhaling, det skal monteres AC pumpe og Mishimoto vifter, og han skal bygge viftekappe.

Bilen skal også dynotestes, eksosen skal bygges om litt så han kan virkelig irritere på seg hovedstadens MDGere, han vil montere 5-bolts understell, samt installere et komplett KW oppsett siden han er leverandør av dette.

Ulv I Fåreklær

Rød og blå Nissan 200SX S13

Foto: Efka Photography

Selv om Modys 200SX ikke har et helt standard ytre, er det ikke i nærheten så aggressivt som motoren, så man kan lett bli lurt her når lyset blir grønt. Plutselig sitter man der med en bitter smak av eksos og veistøv i kjeften.

Foran er det montert en Type-X frontfanger, resten av stylingen har ukjent opphav, men alt er lakkert i samme rødfarge som resten av bilen. Baklyktene har også blitt byttet ut til fordel for et par Type-X lamper.

Under hjulbuene er det montert et sett med XXR 962 18-tommere, svøpt inn i 235/40 gummi foran, og noen fete 265/35 såler bak.

Innvendig er det litt mer action og hint til at denne bilen faktisk er spesiell. Mody har montert sin faste maskot HASBULLA i speilet, og det er et skrudd helbur som beskytter fører og passasjer — som forøvrig sitter ganske komfortabelt i skinnsetene fra en S14A 200SX.

Foran føreren er det montert et Sparco ratt og et sett med Autogauge målere. Bilen har også et greit lydanlegg med en 2-DIN spiller med touchscreen og CarPlay, og noen Focal høyttalere, noe som kommer greit med når man ikke føler for å kjøre som en villmann og bare vil chille med litt kvalitetsmusikk.

Noen Siste Ord

Nissan 200SX V8 interiør

Foto: MotionMax Media

Selv om Mody nylig har kjøpt bilen sier han at alt er til salgs for riktig pris. Ikke alle forstår byggekostnadene og hvor unik en slik bil er før de ser den og får muligheten til å kjøre den. Med mindre noen er klare til å bla opp minst 500.000 skinnende blanke sølvmynter går den nok ikke noe sted med det første.

På den annen side, innrømmer han at han er veldig spontan, så man vet aldri. Han har også en E36 BMW M3 som han er veldig glad i!

Både bil og eier blir nok å se på Gatebil treffene, og Mody har også en drøm om å ta noen runder på Nürburgring Nordschleife med den. Neste år er planen også å arrangere egne treff, mer info om dette kommer på hans YouTube kanal, Modyfied Vlogs.

Mody vil også takke Santander som backer en broder, og seg selv siden han alltid prøver å overgå den forrige bilen han hadde, uansett hva andre måtte mene. I hans egne ord, “Jeg kjøper disse bilene for den yngre meg, ikke alle andre.”

Dersom du vil følge Mody og hans S13 Nissan 200SX videre, kan du gjøre det på YouTube, TikTok, og Instagram. Han har også en Instagram for firmaet, Modyfied service.

Galleri

Navn: Mody

Alder: 27

Yrke: Selvstendig næringsdrivende

Bosted: Oslo

Spesifikasjoner

Merke: Nissan

Modell: 200sx S13

År: 1991

Motor: GM LS2 V8, byttet kam, smidd innmat, alu radiator, custom catchtanker, custom bunnpanne ++

Gir: T-56 corvette 6-trinns kasse, 1,5-veis diffsperre.

Effekt: 300++ hk

Dreiemoment: 550 originalt før den ble borret opp og det ble byttet kam.

0-100 km/t: Ikke målt, men den er ganske rask

Toppfart: 300+ km/t om man tør

Styling/eksteriør: Type-X frontfanger, ukjent styling, Type-X baklamper

Lakk: Rød

Interiør: Skrudd helbur, Sparco ratt, Autogauge målere, S14A skinnstoler, Focal høyttalere, 2-DIN touchscreen spiller

Understell og bremser: Tein coilovere, K-sport 360mm bremser foran, Nissan Z32 bremser bak, større stabstag og styrestag, forsterket travers

Felg og dekk: 18" XXR 962, 235/40 foran, 265/35 bak

André Nalin

André is the founder and editor-in-chief of The Speed Cartel.

He’s worked as a car and motorcycle writer for more than a decade, covering news, events, as well as writing features and list articles.

After working as a Lead Editor at HotCars, he decided to take what he learned and create his own site, thus, The Speed Cartel was born.

Forrige
Forrige

Porsche Boxster 986 Med Seriøs Stance

Neste
Neste

Philips Toyota Aristo — En Familie-Racer Fra 90-Tallet