Porsche Boxster 986 Med Seriøs Stance

Grønn Porsche Boxter stance

Foto: Daniel Stautland

Etter en lang rekke japanske biler tar vi endelig for oss en særdeles modifisert Porsche Boxster. Bilens eier, Daniel, er en 21 år gammel bilentusiast og elektriker fra Bømlo.

Når Boxsteren først så dagens lys, gjallet et ramaskrik fra 911 fans verden over, siden alt foran frontruta var identisk med 996 versjonen av Porsches 911 modell.

Boxsteren ble ansett som uverdig, og Porsche purister ville ha seg frabedt at deres overlegne 996 kunne forveksles med en modell bygget for “vanlige” folk.

Vi aner ikke hva de ville sagt om Daniels Boxster, men det er garantert at flere snur seg etter den enn en vanlig 996 Carrera.

Allerede før han fikk kloa i Porschen var planene klare, her skulle det stances ulikt noe annet han hadde sett på norske veier.

Ideen Bak Daniels Stancede Porsche Boxster

Grønn Porsche Boxster stance

Foto: Daniel Stautland

I desember 2022 solgte Daniel sitt forrige bilprosjekt, en F31 BMW med luftunderstell, og han var på utkikk etter et nytt prosjekt han kunne sette fingrene i.

Han hadde i utgangspunktet ikke så mange kriterier for det neste bygget, men den var nødt til å se bra ut med bøttestoler, og det skulle helst være en modell ingen andre i Norge hadde montert luftunderstell på.

Valget falt på en Toyota MR2, men da januar gikk mot slutten, hadde han enda ikke funnet en i god nok stand. Daniel kjente svetteperlene danne seg på pannen — hvordan skulle han nå klare å få en bil ferdig til sesongstart?

Han gjorde som de fleste av oss har gjort før, og gikk for et spontankjøp. Når letingen etter en MR2 begynte noen måneder tidligere kom han tilfeldigvis over en Porsche Boxster, og det viste seg at den var fortsatt til salgs på FINN.

Et spontanbud senere kunne han erklære seg den stolte eier av en Porsche Boxster.

Før Daniel i det hele tatt fikk lappen, hadde han kompiser i det lokale bilmiljøet som var i besittelse av noen fete stancede biler, og den stilen har fulgt ham gjennom hans egne prosjekter.

Det hersket aldri noen tvil om at Porschen skulle få samme behandling.

Stance sølv Porsche Boxster

Foto: Daniel Stautland

Før han hentet bilen, laget han et notat på mobilen, med linker til alle delene han visste han ville ha. Vi snakker luftunderstell, luftstyring, høyttalere, forsterkere, eksosanlegg, subwoofere, bøttestoler, og sikkert enda mer.

Når han var på vei hjem med bilen i februar ga han kompisen i passasjersetet beskjed om å gå inn på mobilen hans og bestille absolutt alt på listen.

Så snart alle delene hadde ankommet, tok det ikke mer enn 3 og en halv uke å ferdigstille mesteparten av prosjektet, og bilen var klar i mars — akkurat i tide.

Det hjalp nok godt på at mesteparten av delene var laget for denne modellen og passet rett på, uten behov for massive modifikasjoner.

Når det er sagt, så finner man noen spesiallagede deler her også, spesielt i interiøret.

En Boxster Som Snur Hoder

Porsche Boxster stance

Foto: Daniel Stautland

Utvendig finner vi en aggressiv frontfanger og sideskjørt fra en Porsche 996 GT3, og det ser mye bedre ut enn glassfiberfangerne i 997 GT3-stil mange velger å montere. Han har også sotet lyktene, samt montert en Cayman-stil hardtop av merket Zeintec — absolutt ikke noe man ser hver dag her til lands.

De mest oppmerksomme av dere har kanskje lagt merke til at Boxsteren sitter “litt” lavere enn normalt, og det er takket være et luftunderstell fra Airmext med Down luftstyring. Personlig foretrekker jeg et static oppsett, men innrømmer gladelig at dette ser sinnsykt rått ut. Kanskje det er på tide å sjekke Boxsterannonser på nettet?

Luftunderstellet senker bilen såpass at den ligger bare noen usle centimeter over asfalten, og de fete, 3-delte Rotiform OZT felgene ligger så klart kant i kant med hjulbuene — det blir ikke mer hellaflush enn det.

Når vi snakker om felgene, så bør det kanskje nevnes at de måler 19x9 tommer foran og hele 19x11bak. For noen fremstår det kanskje som litt merkelig at Daniel da kun har montert Minerva F205 dekk i størrelse 225/35-19 foran og 255/30-19 bak. Men dette er selvfølgelig fordi strekte sidevegger er et must på ethvert respektabelt stance bygg.

Fargen er kanskje er det mest oppsiktsvekkende ved Boxsteren. Daniel lakkerte bilen Audi Java Green selv, hjemme i garasjen… og minst like imponerende er det faktum at dette var hans første forsøk på billakkering — vi tar av oss hatten og bøyer oss i lakkstøvet på dette tidspunktet.

I det fremre bagasjerommet, eller frunken, om du vil, har han installert et skikkelig showoppsett. På toppen sitter ventilblokken, her det montert tilbøyde hardlines (rustfrie stålrør) for wow-faktorens skyld. I tillegg er det pyntet til med LED lys som styres via en app.

Det er to GAS Pro Power forsterkere, en som er skjult og en innebygget i den falske veggen. Det skjuler seg også en lufttank under det falsket gulvet, og kompressorene til luftunderstellet gjemmer seg også et eller annet sted der fremme.

Nå er det på tide å snakke litt om interiøret, for heller ikke her ser det ut som Porsche hadde tiltenkt. Et par Sparco bøttestoler holder fører og passasjer på plass og gir dem en skikkelig bamseklem når det går litt fort i svingene. Føreren kan også holde seg fast i et Stutz ratt som har er lakkert i samme farge som bilen.

Når Daniel vil slappe av med litt kvalitetsmusikk, er det bare å fyre igang anlegget. En 1-DIN Pioneer spiller med flip-out skjerm sender lyden til et 4” komponentsett fra Helix i dashbordet, noen ettermonterte 6,5” høyttalere i dørene, 4 GAS Silver 3,5” høyttalere som befinner seg i en spesialbygget høyttalerkasse i hodehøyde bak bøttestolene, og ikke minst 2 stk 6,5” GAS GPP som bor i en subwooferkasse bak stolene.

Det vi lurer mest på er hvordan han har klart å få alt dette i en Boxster, da disse bilene ikke akkurat er kjent for å ha god plass innvendig.

I midtkonsollen og dashbordet har han installert en custom 3d-printet innbygging for luftkontroller, SafeDrive, og knapper for lysstyring, og han har også begynt å trekke om interiøret fra rødt til svart alcantara.

Kan Motoren Matche Utseendet?

Grønn Porsche Boxster Stance

Foto: Daniel Stautland

Nå er vel ikke Porsche kjent for å bygge trege biler i utgangspunktet, men mange forventer nok en turbomotor, eller i det minste en 3,2L boxer i en bil som ser ut som dette.

Daniels bil ble levert med 2,5-liters motoren, og foruten vedlikehold har han latt den være i fred. Med 204 tyske kvalitetshester og 245 Nm dreiemoment er den absolutt ikke noen sinke i trafikken uansett.

Porschen går fra stillestående til 100 km/t på 6.9 sekunder, og den fortsetter helt til den når toppfarten på 240 km/t. Det er jo i grunn mer enn nok på smale norske veier som knapt får vedlikehold, til tross for alle milliardene som blir betalt i bompenger og andre avgifter.

Boxsteren har også originale bremser, men med grønnlakkerte kalipere, som gjør en god jobb så lenge motoren er standard.

Fremtidige Planer Og Takknemlighet

Grønn Porsche Boxster

Foto: Daniel Stautland

Daniel er fortsatt ikke ferdig med bilen, og fremtidige planer inkluderer å ferdigstille interiøret, en vinge med custom braketter, custom lykter foran og bak, bredding, og etterhvert omlakkering i en ny farge.

Porschen blir nok helt sikkert å se på diverse arrangementer neste sesong. Den har allerede vært på Oslo Motorshow og Motorama i Stavanger — der vant den “Beste Stance”.

Daniel har skapt en Porsche Boxster den mest ihuga 911 entusiast vil snu seg etter. Alle modifikasjonene er gjort for å gjøre bilen bortimot perfekt i hans øyne, og ikke minst for å skille seg mest mulig ut, samt skape en reaksjon hos folk.

Grønn er som kjent misunnelsens farge. Det er vanskelig å forestille seg en farge som faktisk kler denne bilen bedre, og vi tror det mange der ute som kjenner litt på den følelsen når Daniel kjører forbi.

Daniel vil gjerne utrett en stor takk til familie å venner som har vert gode støttespillere, og NAVITINT for foliering av lyktene, når han spontant ville ha det gjort kvelden før han reiste til Oslo Motorshow.

Dersom du vil følge Daniel og hans Porsche Boxster videre, kan du gjøre det på Instagram og TikTok.

Galleri

Navn: Daniel Stautland

Alder: 21 år

Yrke: Elektriker

Bosted: Bømlo

Spesifikasjoner

Merke: Porsche

Modell: Boxster 986

År: 1997

Motor: Standard 2,5L boxer

Hestekrefter: 204hk

Dreiemoment: 245nm

0-100 km/t: 6,9sek

Toppfart: 240km/t

Lakk: Audi Java Green, fargekode LY6W. Selvlakkert i garasjen min i juni. Mitt første forsøk på billakkering.

Interiør: Sparco bøttestoler, Stutz Ratt, custom 3d-printet innbygging i senterkonsoll/dashbord for luftkontroller, SafeDrive og knapper for lysstyring, Pioneer & GAS lydanlegg

Understell og bremser: Airmext luftunderstell med DOWN luftstyring. Originale bremser, men lakkert grønn.

Felg og dekk: 3-delte Rotiform OZT 19x9’’ og 19x11’’ felger, 225/35-19 og 255/30-19 Minerva F205 dekk.

André Nalin

André is the founder and editor-in-chief of The Speed Cartel.

He’s worked as a car and motorcycle writer for more than a decade, covering news, events, as well as writing features and list articles.

After working as a Lead Editor at HotCars, he decided to take what he learned and create his own site, thus, The Speed Cartel was born.

Forrige
Forrige

Rocket Bunny Nissan 200SX S13

Neste
Neste

Ulv I Fåreklær — S13 Nissan 200SX Med V8 Motor