Rocket Bunny Nissan 200SX S13

William Sahr, en 23 år gammel bilentusiast og dyktig bilmekaniker/industrimekaniker fra Kvinnherad, hadde egentlig ikke planer om å bygge en Rocket Bunny 200SX.

Han hadde drømt om å eie en S13 Nissan 200SX siden barndommen, og i 2019 grep han sjansen til å gjøre den drømmen til virkelighet, fullt klar over de stigende prisene på disse ettertraktede kjøretøyene. Med tiden ble den bilen gradvis transformert til det monsteret du ser her.

Han er den første til å innrømme at bilen har blitt som den nå er takket være spontanitet og en god dose flaks. Enkelte deler fikk han for en “rimelig” penge, mens andre ganger tok fristelsen overhånd, og han så seg nødt til å kjøpe noe.

Vel, den fremgangsmåten ser ut til å fungere for William, for dette må jo være en av de feteste S13 modellene som ruller på norske veier. Selv om den ikke har en V8er, er det nok krefter under panseret til å matche utseendet, og det sier vel sitt?!

Rått Rocket Bunny Eksteriør

Nissan 200SX Rocket Bunny

Foto: William Sahr

William skulle opprinnelig beholde det standard karosseriet, og hadde planer om å få fatt i noe Type-X styling eller noen unike ettermarkeds støtfangere og sideskjørt.

Disse planene tok imidlertid en uventet vending når han oppdaget rust i bakskjermene. Dersom man må kutte og sveise uansett, så var det vel igrunn like greit å gå for et Rocket Bunny V2-kit? Avgjørelsen ble enda lettere å ta takket være et fristende tilbud fra Badassparts Norge.

Litt arbeid må en så klart forvente når man må fjerne rust og kappe opp skjermene for å installere breddingen, men William synes ikke jobben var så ille. Det hadde nok vært mer arbeid å fikse all rusten for å beholde bilen original.

Når Rocket Bunny-kittet først var kommet på plass, var det ingen vei tilbake, så her var det igrunn bare å kjøre på med flere kvalitetsoppgraderinger.

Bilen måtte selvfølgelig lakkeres, og fargevalget falt på Nissan Midnight Purple, en farge som originalt ble levert på R33 Skyline, og det hersker absolutt ingen tvil om at den kler Williams breddede S13 minst like godt.

Luftunderstell Og Fancy Felger

I de breddede hjulhusene kan du se et sett med 3-delte WORK Meister S1. Dette er tilfeldigvis Williams favorittfelger, så da han fikk tilbud om å kjøpe dem var lommeboken åpnet raskere enn Lucky Luke kan trekke revolveren.

Foran måler felgene 18x9,5, og de er skodd i 225/40-18 dekk, og bak har han montert hele 18x11 tommers felger, som er rammet inn i 265/35 gummi.

Han har planer om å bytte felgenes ytterringer nå i vinter, og da blir bakfelgene enda bredere, så han slipper å bruke spacere for å få dem til å fylle hjulbuene.

Rå felger er ikke helt det samme uten oppgradert understell og senk, og de mest observante har har kanskje allerede lagt merke til at Williams Nissan 200SX sitter litt lavere enn standard. Det er takket være et D2 luftunderstell.

Det var opprinnelig en kompis som hadde kjøpt det og skulle montere det på sin egen bil, men da han ombestemte seg var ikke William vanskelig å be.

Bak de heftige felgene kan man så vidt skimte et sett med z32 Nissan 300ZX bremser som forrige eier installerte.

William nevner også at understellet skal få seg en overhaling i vinter. Alt av lakk og Tectyl skal fjernes og lakkes på nytt, alle armene som ikke allerede er av merket GKTech skal byttes, og alt annet som kan taes av skal sandblåses/glassblåses, og deretter pulverlakkeres.

Motor Og Drivverk

Nissan 200SX rocket bunny

Originalt sto det en 1,8-liters CA18DET turbo motor i Williams 200SX, men den har blitt erstattet med grommere saker for lenge siden. Under panseret finner man nå en kraftpakke med imponerende 250 hestekrefter. Vi snakker selvfølgelig om en RB25DET-motor som opprinnelig var montert i en R33 Nissan Skyline.

Williams S13 200SX var ikke den første som var godkjent med RB25, men det er den første som har fått motoren godkjent uten å være importert og kun etter norske regler.

Han har hatt en livslang drøm om å eie en Nissan Skyline, men nå har han i det minste en Nissan 200SX med Skyline lakk og motor, og det er ikke så ille det heller.

Motoren har blitt holdt original frem til nå, men i vinter skal den få seg en aldri så liten overhaling med nye pakninger, større turbo, plenum innsug, toppmount eksos manifold, MaxxECU hjerne, og mye annet fresht, så til neste sesong regner vi med at den har en del mer krefter.

Racing-Inspirert Interiør

Nissan 200SX interiør

Foto: William Sahr

Når dørene åpnes ser man umiddelbart enda noen R33 Skyline deler, nemlig stolene. William installerte disse for å gi interiøret en litt mer sportslig look, men han regner med at han kommer til å bytte dem ut etterhvert.

Det er også et Cusco halvbur for den ekstra touchen, og diverse interiørkomponenter er prydet med alcantara-polstring, noe som gir et cleant og sofistikert utseende.

Utover det er det ikke gjort så mye med interiøret, men så lenge det fungerer, og ikke minst holder føreren på plass i svingene, så kan man igrunn ikke klage.

Avslutningsvis Og Takk

Når William reflekterer over sine fire år som eier av en av de råeste Nissan 200SXene i Norge, uttrykker han tilfredshet siden bilen er godkjent med alle modifikasjonene. Hans favorittaspekter ved bilen? Det slående utseendet, kjøreopplevelsen, og selvfølgelig den herlige lyden som følger med.

William er også ganske fornøyd med at bilen er godkjent med:

• RB25DET motor

• Cusco halvbur

• D2 racing luftunderstell

• Camber plater

• Z32 bremser

• Work Meister S1 felger

• Justerbare armer i understell

• Rocket Bunny v2 bredding

• Godkjent uten støtfanger bak

Han vil gjerne uttrette en stor takk til alle venner og bekjente som har hjulpet til underveis, og det blir sikkert mer arbeid for dem fremover, for det er ikke mangel på planer.

I løpet av vinteren får man nok se plenty av oppgraderinger til neste sesong. William forventer at det blir mye reising sommeren 2024, da han skal prøve å komme seg på alle treffene han har mulighet til.

Dersom du vil følge William og hans Rocket Bunny 200SX videre, kan du gjøre det på TikTok og Instagram.

Galleri

Navn: William Sahr

Alder: 23

Yrke: bilmekaniker/industrimekaniker

Bosted: Husnes/Kvinnherad

Spesifikasjoner:

Merke: Nissan

Modell: 200SX S13

År: 1990

Motor: Nissan RB25DET. I vinter skal motoren få seg litt oppfrisking med nye pakninger, større turbo, plenum innsug, toppmount eksos manifoil, MaxxECU hjerne…

Hestekrefter: 250 hk

Dreiemoment: Originalt

Ladetrykk: Originalt

Styling/eksteriør: Rocket Bunny v2 widebody.

Lakk: Nissan Midnight Purple.

Interiør: Cusco bur, Nissan Skyline R33 stoler, alcantara detaljer.

Understell og bremser: D2 luftunderstell, Z32 Nissan 300ZX bremser

Felg og dekk: 3-delte WORK Meister S1 18x9,5 foran, 18x11 bak. 225/40-18 og 265/35-18 dekk.

André Nalin

André is the founder and editor-in-chief of The Speed Cartel.

He’s worked as a car and motorcycle writer for more than a decade, covering news, events, as well as writing features and list articles.

After working as a Lead Editor at HotCars, he decided to take what he learned and create his own site, thus, The Speed Cartel was born.

Forrige
Forrige

Drifting-Inspirert Lexus IS200

Neste
Neste

Porsche Boxster 986 Med Seriøs Stance