Drifting-Inspirert Lexus IS200

Kjell Magne, en 23 år gammel bilmekaniker fra Finnsnes, kjører rundt i en old-school D1GP-inspirert Lexus IS200. Han så den gamle Lexus plattformen for første gang som barn i Need For Speed Underground 2, og senere i Need For Speed Most Wanted, og han var solgt.

Mange år senere begynte jakten på den perfekte IS200 prosjektbilen, og det tok en stund før han fant den du nå ser på denne siden, en bil som forøvrig befant seg ca 4,5 timer unna, på Sortland.

Forståelig nok, var Kjell Magne særdeles lite keen på en standard IS200 med original 1G-FE motor, da disse bare produserer stusselige 155 ponnier på en god dag.

Noen hadde allerede montert turbo på denne bilen, for ikke å nevne at den hadde manuell girkasse, så det tok ikke lange tiden før Kjell Magne hadde overbevist seg selv om å kjøpe drømmebilen fra barndommen.

Old-School D1GP-Stil Og Rebelsk Holdning

Kjell Magne har alltid vært en fan av japansk bilkultur og drifting, spesielt drifting fra tidlig 2000-tall. Det er noe spesielt med biler som er dekket i heftig dekor og med sjåfører bak rattet som gir alt i hver sving, da bilene på den tiden hadde rundt 300-500 hester, og ikke 1000+ som i dag.

Man trenger ikke doktorgrad for å skjønne at det var nettopp derfra Kjell Magne hentet mye av inspirasjonen bak sin Lexus IS200. Ikke bare styling og designmessig, men også med tanke på effekt — og om bilen får noen skrubbsår så tar han ikke det så seriøst heller, for det viser bare at den blir kjørt som den skal.

IS200en er egentlig mørkeblå, men i sann driftingstil har den nå blitt foliert i en rosa farge med masse glitter, og det er absolutt ingen grunn til å stille spørsmålstegn vedrørende maskulinitet her i gården. YouTuberen Sammit og hele Yashio Factory teamet kjører også rosa biler, så dette er helt innafor innen driftingmiljøet. Man kan ihvertfall ikke si at bilen ikke vekker oppsikt.

Stylingen består av et BN Sports kopi bodykit, som absolutt gir oss assosiasjoner til D1GP bilene fra tidlig 2000-tall, og bak har han montert en subtil ducktail istedet for en svær GT vinge. Vi mener det var et helt korrekt valg, og det ser unektelig mye bedre ut.

Når Kjell Magne kjøpte bilen kom den med baklykter som var lakkert røde og deretter sotet, dette kledde bilen når den var blå, men han syns det så ganske rart ut på en knæsjrosa bil.

Han gikk derfor til innkjøp av originale baklykter, men det viste seg dessverre at de var i dårligere stand en forventet, da krommen inni var skrukkete og fæl. Alt var ikke tapt, og Kjell Magne så på (lykte)glasset som halvfullt, så lyktene ble plukket i fra hverandre og gjort om til 100% cleartails, og det må sies at disse kler bilens drift-look mye bedre.

Når vi snakker om look, så er vi nødt til å nevne dekalene. Som en fin kontrast til bilens rosa farge, er det et tribal-style mønster i krom, med diverse firmalogoer i hvitt og “Obnoxious” i store bokstaver.

Kjell Magne fikk hjelp med vinyl design og installasjon fra en god venn som driver folieringsfirmaet Consept. Det første designet var klart tidlig i 2022, og de har gjort endringer her og der før det ble montert sommeren 2023.

Om det er en ting vi har å utsette på det, så må det være at det ikke er speilvendt på ene siden — kun fordi det var et vanlig syn på driftingbiler fra den æraen — men dette er jo smak og behag.

Hjulbuene foran har fått seg noen runder med valse, faktisk er de valset så mye at de nesten er på bristepunktet, noe som hjelper med overdrevne styrevinkler når bilen kjøres sidelengs på bane.

Under disse hjulbuene bor det et sett med 18” felger som opprinnelig hører hjemme på en Tesla Model 3. Det tror vi ikke noen hadde gjettet. Dette er AERO felgene (de man kan ha kapsler på), og Kjell Magne fikk dem billig, noe som hjalp ham å ta en kjapp avgjørelse. Det er også greit at de ligner litt på BBS SR vinterfelgene han har liggende.

Når vi beveger oss til innsiden av Kjell Magnes IS200 ser vi kjapt at ting er litt annerledes her enn Lexus hadde tiltenkt.

Han har byttet fra stoffinteriør til delskinn, taktrekket har blitt farget svart, diverse andre deler har blitt trekt om, det har blitt ettermontert et original armlene, girkulen har blitt byttet til en liten Tomei kule, trekket på girspaken har blitt byttet til et i svart skinn med røde sømmer, og det samme gjelder rattrekket,

Fra Turboladet 1G-FE Til 1JZ-GTE VVTI

Som tidligere nevnt, valgte Kjell Magne nettopp denne Lexus IS200en på grunn av turboen som allerede var installert. Han var ikke så veldig interessert i en original 1G-FE motor med 155 astmatiske ponnier.

Den turbomatede motoren leverte rundt 200 hester da han fikk kloa i den, og siden han ikke var på utkikk etter en bil med mer hester enn en gjennomsnittlig Amerikansk ranch, skulle man tro han lot motoren være i fred. Men, nei!

Til og med før han kjøpte bilen visste Kjell Magne at han skulle swappe inn en Toyota JZ motor, han visste bare ikke om det ble 1JZ eller 2JZ.

Avgjørelsen falt til slutt på en 1JZ-GTE VVTi enhet, da flere forum sa dette skulle være relativt lett. Dessverre var det bort i mot så langt fra sannheten det var mulig å komme, for ledningsnettet har rett og slett vært et mareritt, og det meste av informasjon på nettet er, mildt sagt, feil.

Det krevde litt hjelp fra venner og en kollega for å få 1JZ motoren til å fungere, samt en kar i øst-Europa som hjalp til med ledningsnettet.

Nå når den er på plass, så skal motoren holdes original så lenge som mulig (den har vi hørt før). Kjell Magne sier han ikke søker hinsides effekt, men smooth power til drifting på bane, og akkurat nok krefter til å gjøre bilen gøy på svingete veier.

Det er uvisst om dette blir Norges første Lexus IS200 med godkjent 1JZ-GTE VVTi, men det er uansett ikke noe man ser hver dag.

Selv om han ikke vil ha et tonn av fullblodshester under panseret, er det jo greit å ha litt kustus på de hestene han har.

Tein Advance Z coilovere holder bilen stabil når det går litt fort i svingene, og den gir den også et litt mer aggressivt stuk. En annen bonus er at de er TÜV godkjente. Bremsene har også fått seg en lett oppgradering, og foran finner man nå et oppsett fra Lexus LS400.

Noen Siste Ord

Kjell Magne vil gjerne takke alle kjente og kjære som har bidratt med hjelp til prosjektet.

Han har også noen planer for bilen i nærmeste fremtid. Det første han skal gjøre er å kjøpe ny BN-fanger fra KBD da glassfiberfangeren har fått seg en trøkk. Deretter blir det å godkjenne bilen med 1JZ motoren før han tar seg en velfortjent pause for å faktisk kunne nyte bilen.

Han elsker hvor mye oppmerksomhet den tiltrekker seg, fra både barn og eldre, selv om det ikke alltid er positivt.

Når bilen er klar, kan det være du kan se den på Oslo-motorshow og Gatebil. Et sted den garantert blir å se er treffet Obnoxious arrangerer hver sommer. Du kan også følge Kjell Magne på Instagram dersom du vil holde et øye med Lexusens videre utvikling.

Galleri

Navn: Kjell Magne Rognli

Alder: 23

Yrke: Bilmekaniker

Bosted: Finnsnes

Spesifikasjoner

Merke: Lexus

Modell: IS200

År: 2000

Motor: 1JZ-GTE VVTi

Effekt: ca 300hk

Styling/eksteriør: BN-style bodykit, ducktail, klare baklykter, valset hjulbuer

Lakk/wrap: Bilen er originalt mørkeblå, men foliert rosa med glitter

Interiør: Delskinn, farget taktrekk svart

Understell og bremser: Tein Advance Z coilovers, Lexus LS400 bremser

Felger: 18” Tesla Model 3 AERO, BBS SR vinterfelger

André Nalin

André is the founder and editor-in-chief of The Speed Cartel.

He’s worked as a car and motorcycle writer for more than a decade, covering news, events, as well as writing features and list articles.

After working as a Lead Editor at HotCars, he decided to take what he learned and create his own site, thus, The Speed Cartel was born.

Forrige
Forrige

Mazda 323 GT4-R — Et Rallymonster For Gatebruk

Neste
Neste

Rocket Bunny Nissan 200SX S13