Stilfull Honda Accord CU3 Diesel Sleeper

senket Honda Accord

Foto: Morgan Alexander Nilsen

Morgan Alexander Nilsen, en lastebilsjåfør fra Sandefjord, Vestfold, kjører rundt i en 2008-modell Honda Accord CU3 diesel. For uinnvidde ser den kanskje bare ut som en senket sedan med store felger, men alle med litt mer kunnskap vet hva disse Hondaene er gode for. Dette dieseldyret er en skikkelig sleeper — den perfekte bilen når man må komme seg raskt til butikken eller hente ungene, uten å vekke for mye oppsikt.

30-åringen kjøpte bilen bortimot sånn som den fremstår her. Akkurat som Mathis og hans MX-5, var Accorden et impulskjøp, men han fant den ikke på nettet. Morgan så den på et biltreff, og det var kjærlighet ved første blikk. Om det er noe vi kan ta lærdom fra her, så er det at man bør aldri gå på treff uten ei velfylt lommebok.

Et Beskjedent Ytre… Men Det Skal Endres

Accord vs EK Civic

Foto: Morgan Alexander Nilsen

Som vi har allerede nevnt, var det meste du ser på bildene her allerede utført av tidligere eiere. En kar fra Hamar tok seg av de første modifikasjonene i 2013, den ble deretter solgt til noen som monterte luftunderstell og tunet den, og rett før Morgan kjøpte den monterte eieren en ny frontleppe som gir den et litt lavere utseende.

Dessverre ble luftunderstellet fjernet før han kjøpte den, men Morgan har montert ST Suspension XA coilovers og et camber kit bak, som absolutt gir den et aggressivt stuk i kombinasjon med de 20-tommers Vossen CV5 felgene. Disse er pakket inn i 235/35 gummi foran og 275/35 bak.

Felgene og senkingen er definitivt de største blikkfangene her, og ved første øyekast vil man kanskje overse noen av detaljene. Selv om det ikke bugner av eksteriøre oppgraderinger, så er det noen bolt-on deler her som bilentusiaster kan glede seg over.

Bak finner vi en diffuser, bakrutesenker, samt en liten vinge, de to siste er lakkert i bilens originale White Diamond Pearl lakk. Foran er det montert US blinklys, en leppe under fangeren, og grillen har fått noen lag med svart lakk.

Innvendig er ting stort sett sånn som Honda hadde tiltenkt, men alt av lys har blitt byttet til fordel for LED, og det er nå en 2-DIN mediaspiller montert i dashbordet.

Ifølge Morgan er bilen langt fra ferdig, og vi nok vente oss et vesentlig oppdatert utseende på Accorden når treffsesongen er i gang neste år.

Han har planer om å montere breddekit, så skrubbsårene rundt hjulbuene spiller ikke så stor rolle. Dette er noe man kan regne med når man kjører senket bil med store hjul.

Det kommer også en ny frontleppe, nye frontlykter, samt en større vinge i løpet av vinteren. I tillegg blir det sotede vinduer, og kanskje noe folie på sidene.

Dette har potensiale til å bli ren visuell magi, og vi gleder oss til å se hvordan sluttresultatet blir… den er ihvertfall ikke en sleeper når han er ferdig med den.

Diesel Power

Honda Accord front 3/4

Foto: Morgan Alexander Nilsen

Under panseret finner vi en turboladet 2.2L dieselmotor. I standard utførelse er det nok ikke den mest interessante enheten, men som vi alle vet er det fullt mulig å lure ut mange ekstra ponnier med litt kvalitetstuning og deler.

Det er nettopp det en av de tidligere eierene har gjort. Takket være tuning, større intercooler, samt en JDM Tuning dobbel bakre eksos, yter motoren nå rundt 240 hk og hele 500 Nm dreiemoment ved 1,5 bars ladetrykk.

Dette gir sleeper Accorden en 0-100 km/t-tid på ca. 8 sekunder, og toppfarten er rundt 220 km/t — det har han sikkert testet på Autobahn, eller et annet sted hvor sånt er lov.

Coilover oppsettet og de brede dekkene klarer, uten tvil, å holde bilen på veien, men det er jo greit å kunne sakke ned farten innimellom også. Morgan har montert et sett med EBC Ultimax bremseskiver og EBC Greenstuff klosser, og selv om de har samme størrelse som original bremsene, gir de betraktelig bedre bremsefølelse og kraft.

Shoutout Og Takk

Honda Accord

Foto: Morgan Alexander Nilsen

Morgan utretter en stor takk til Simen som eide bilen før. De har holdt kontakten og blitt kompiser. Dette viser hvilket samhold man kan finne i det norske bilmiljøet. Han er også takknemlig for at Marius har hjulpet ham en del og stilt opp når det var nødvendig. .

Dersom du vil følge med på Morgans Honda Accord prosjekt kan du følge ham på TikTok for oppdateringer. Han har også planer om å vise frem bilen på det årlige Honda Club Norge-treffet.

Galleri

Navn: Morgan Alexander Nilsen

Alder: 30år

Yrke: Lastebilsjåfør

Bosted: Sandefjord, Vestfold

Spesifikasjoner:

Merke: Honda      

Modell: Accord CU3

År: 2008

Motor: 2.2L turbodiesel, større intercooler, JDM Tuning dobbel bakre eksos 

Effekt: Ca. 240hk

Dreiemoment: Ca. 500nm

Ladetrykk: 1,5bar

0-100 km/t: Ca. 8 sek

Toppfart: 220km/t

Styling/eksteriør: Front leppe, diffuser bak, bakrutesenker, en liten vinge, svart grill

Lakk: Honda White Diamond Pearl 

Interiør: Byttet alt lys til LED, 2-Din mediaspiller

Understell og bremser: EBC ultimax sport skiver og greenstuff klosser foran, Camber kit bak. St suspension XA Coilovers 

Felg og dekk:  Vossen CV5 20x9" og 20x10,5" med 235/35 foran og 275/35 bak

André Nalin

André is the founder and editor-in-chief of The Speed Cartel.

He’s worked as a car and motorcycle writer for more than a decade, covering news, events, as well as writing features and list articles.

After working as a Lead Editor at HotCars, he decided to take what he learned and create his own site, thus, The Speed Cartel was born.

Forrige
Forrige

En Ung Entusiasts Nissan 350Z-Saga

Neste
Neste

MST Mk1 Evolution – Dette Er Ikke En Ford Escort