En Ung Entusiasts Nissan 350Z-Saga

Le Mans Sunset Orange Nissan 350Z parked in garage

Foto: Sverre Rosvold


Nissan 350Z er nok drømmebilen for mange bilentusiaster. En av dem som har realisert drømmen i ung alder er 20 år gamle Sverre, en tjuagutt fra Bergen.

Han har arvet lidenskapen for bil og motor fra faren, som har hatt noen mildt sagt ikoniske biler gjennom årenes løp. Her snakker vi Ford Cosworth, BMW M3, Chevy Corvette, R33 Nissan Skyline GT-S, og en Mitsubishi Lancer Evo.

Med en sånn oppvekst var det nok uunngåelig at Sverre ble bitt av bilbasillen. Akkurat nå er det japanske biler som står i høysetet, og 350Zen får nok kjørt seg på regnbyens hullete brosteinsgater. En særdeles brå overgang fra Sveitsiske alpeveier, hvor bilen rullet før han kastet seg ombord på et fly for å hente hjem guttedrømmen.

Et Lerret Klart Til Å Males… Eller Folieres

Nissan 350Z vinyl panser

Foto: Sverre Rosvold

Sverres Nissan 350Z har ikke fått så veldig mange oppgraderinger (enda), men planene er klare. Bilen vil etterhvert bli et rullende lerret som skal gjenspeile eierens identitet og tankegang.

Med tanke på hvor mye utstyr og deler som er tilgjengelig til disse bilene, er det vanskelig å forestille seg et bedre utgangspunkt for noen som vil skape en unik bil.

Foreløpig har han installert vinyl på veltebøylen bak, en jobb som kan kun beskrives som et irritasjonsmoment. Z logoen, ujevne overflater, samt måling og kutting kunne fått hvem som helst til å kaste inn håndkleet og bestille time hos nærmeste installatør. Men, som vi alle vet, utholdenhet er nøkkelen til suksess.

Selv om det var mye arbeid med å få vinylen som den skulle være, virker det som det ga mersmak, for planen er å foliere hele bilen. Han må bare bestemme seg for en farge først.

Det han kan si med sikkerhet er at det blir noe iøyenfallende man ikke ser så ofte. Det skulle tatt seg ut om han gikk for noe mer dempet enn den originale Sunset oransje fargen.

Det ser kanskje ut som han har foliert panseret også, men der tar du nok feil. Forrige eier la rett og slett en gardin på panseret og lakkerte over den, etterfulgt av noen strøk klarlakk. Gammelt triks fra custom bilverdenen der, altså.

Selv om 350Zen i utgangspunktet er ganske maskulin, drømmer Sverre om å gjøre den enda tøffere. Noe av det han liker best er bredden på den, så vi ser nok ikke et ellevilt Rocket Bunny kit her med det første… tror vi. Mange av oss har nok opplevd et prosjekt som har tatt litt overhånd, så det vil igrunn bare tiden vise.

Ting som definitivt er på tapetet er en ducktail hekkspoiler, ny frontfanger, og litt annet “stæsj” som han kaller det. Med tiden kommer det kanskje et litt mer høylydt eksosanlegg, så naboene kan nyte bilen hans også, og muligens noen andre felger.

Det første mange bilentusiaster gjør når de kjøper ny bil er å gå til anskaffelse av nye felger, men Sverre synes de originale felgene er ganske rå, og vi må innrømme at det er vanskelig å argumentere mot et sett med stilrene 5-eikere.

Innvendig er bilen stort sett akkurat som den forlot forhandleren, med unntak av det kinesiske infotainmentsystemet som snart skal byttes ut, og et smakfullt klistremerke om noen andres kjæreste.

Det Koster Å Være Kar

Nissan 350Z interiør

Foto: Sverre Rosvold

Som navnet antyder, har Nissans 350Z modell en 3.5L maskin under panseret. Selv om motoren fortsatt er original mangler det ikke på krefter.

VQ35 V6en pumper ut respektable 287 gamper og 363 Nm dreiemoment. Alle kreftene blir selvfølgelig sendt rett til bakhjulene — det er ikke uten grunn at ekte sportsbiler som denne har rykte på seg for å spise bakdekk til frokost, lunsj, og middag.

350Zen liker også mye drikke til maten, i dette tilfellet snakker vi 98 oktan av fineste kvalitet, så en annen potensielt massiv utgiftspost er drivstoffskostnadene.

Mye krefter kommer som kjent med mye moro, men det virker som om Sverre har en litt annen kjørestil enn andre sportsbileiere. Han sier at bilen faktisk kan klatre i oppoverbakker i under 50 km/t… i sjette gir!

Dette er første gang vi skriver noe slikt her. De fleste pleier å nevne ting som 0-100 tider, toppfart, og andre ting som gjøres best på bane, men han kommer her med tips for dem som er vant med å kjøre dieselbil. Absolutt verdt å merke seg dersom du vurderer å bytte inn den slitne Peugeot Partner firmabilen i noe litt mer sportslig.

Heldigvis henter han seg inn igjen når han hinter til at bilen innimellom blir kjørt slik Nissan hadde tiltenkt, for han nevner at den henger som limt på veien. Det tror vi på, siden den ruller på relativt fete 235 såler foran og 245 bak.

Det viser seg også at 0-100 km/t unnagjøres på rundt 5 sekunder, og at den har en elektronisk begrenset toppfart på 250 km/t. Uten fartssperren tror han den kunne klart 270-275, for den fortsetter å dra på hele veien. Det er tydeligvis mange norske bilentusiaster som reiser til Tyskland for å teste bilene sine på autobahn.

Med store Brembo bremser er det heller ikke noe problem å skrubbe av litt fart. Det er ikke bare en fordel, men en nødvendighet på smale, svingete vestlandsveier som er fylt til randen med vogntog.

Venner Og Familie Stiller Opp

Nissan 350Z hekk

Foto: Sverre Rosvold

Siden han nylig fikk bilen hjem til Norge har han enda ikke rukket å få den helt strøken. Den har blant annet noen elektriske småproblemer og trenger også litt kosmetisk hjelp. Sverre setter stor pris på hjelp fra kompisgjengen, og ikke minst faren som alltid stiller opp og har lært ham det meste han kan om biler.

Den unge herren har tydeligvis fått god oppdragelse, for han vil også takke Høyoktan for muligheten til å vise frem bilen. Snakker om kvalitetsfyr!

De som vil følge utviklingen av hans 350Z kan følge ham på TikTok og Instagram, og etterhvert blir den nok også å se på Gatebil på Rudskogen, samt lokale treff i Bergensområdet.

Galleri

Navn: Sverre Rosvold

Alder: 20

Bosted: Bergen

Spesifikasjoner

Merke: Nissan

Modell: 350Z

År: 2003

Motor: 3.5L VQ35DE V6, original

Effekt: 287 hk

Dreiemoment: 363 Nm

0-100 km/t: 5-ish sekunder

Toppfart: elektronisk fartssperre på 250, men har potensiale for mer.

Styling/eksteriør: Originalt inntil videre

Lakk: Nissan Le Mans Sunset Orange

Interiør: Originalt

Understell og bremser: Originalt

Felg og dekk: Originale felger med 235 dekk foran og 245 bak.

André Nalin

André is the founder and editor-in-chief of The Speed Cartel.

He’s worked as a car and motorcycle writer for more than a decade, covering news, events, as well as writing features and list articles.

After working as a Lead Editor at HotCars, he decided to take what he learned and create his own site, thus, The Speed Cartel was born.

Forrige
Forrige

Suzuki Swift Sport Bygget For Svingete Veier

Neste
Neste

Stilfull Honda Accord CU3 Diesel Sleeper